Dragostea e un bonsai

Standard

“Nu avem răbdare să așteptăm dragostea. Creștem cu setea nebună de a ne îndrăgosti. Ne visăm mirese încă de când răsfoim primele cărți de povești, în care nu există nici un final fără nuntă mare și fără “și-au trăit fericiti până la adânci bătrâneți”. și-apoi ne îndrăgostim orbește, din dor nebun de dragoste, chiar dacă uneori alegem la întâmplare omul lângă  care să rămânem.

… știm că trebuie să vină dragostea, dar nu avem puterea să o așteptăm pe cea adevărată. în anii de singurătate ne încolțesc bănuielile cum că nici n-ar exista marile iubiri. Sintagma “nimeni nu-i perfect” ne oblojește compromisurile și ni le face suportabile, în vreme ce “oricum nu găsești pe altcineva mai bun” ne justifică inerțiile. și-atunci ne căutăm cu tot dinadinsul un surogat de iubire.  Ne mulțumim cu relații călduțe, pe care le considerăm mai bune ca nimic, deși în adâncul inimii știm că am făcut rabat de la multe speranțe.

… îmi pare rău de toti anii în care am făcut compromisuri. Mi-e ciudă de toate risipirile mele de până acum. Aș fi vrut să fi avut răbdare. Dar pentru că nu mai pot schimba nimic, îi rog, pe cei care pot, să nu-și frângă aripile în vieti mințite. Să aștepte zborul cel mai înalt. Pentru că norocul îi ajută pe cei curajoși. Pentru că dragostea vine doar la cei care au puterea s-o aștepte.”

( Alice Năstase, Dragostea e un bonsai)

(pic)

Advertisements

3 responses »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s